İlk İlanınızda 7 Gün VİTRİN Ücretsiz!
Evde Balık Beslemek

Evde Balık Beslemek

img
Balık

Evde Balık Beslemek

Evde balık beslemek oldukça eğlenceli bir hobidir. Akvaryum kurulumu ve bakımı pahalı bir uğraş değildir. Ayrıca beslenebilecek birçok balık türü vardır. Yapılması gereken küçük ve dengeli bir ekosistem kurup, temiz kalmasını sağlamaktır. Kimi akvaristler bu zahmete dayanamadığından hobiyi bırakır. Ancak hobiye gerçek anlamda gönül verenler hep daha büyük bir akvaryumu olsun ister.

Yeni başlayanların bazıları tecrübesizliği yüzünden hobiye veda eder. Çünkü evde balık beslemek hakkında yeterli bilgiye sahip değillerdir. Bu işe gönül veren herkesin, ilk bilmesi gereken balıkların çok hassas canlılar olduğudur. Bu bilinçle hareket edildiğinde akvaryum balıkları sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Peki evde balık beslemek isteyenler nelere dikkat etmelidir? Bu yazımızda bu sorunun cevaplarını arayacağız.

Evde Balık Nasıl Bakılır

Akvaryum kurulumu yapmadan önce balık bakımı hakkında temel bilgileri edinmek gerekir. Örneğin balıkları akvaryuma koymadan önce azot döngüsü tesis edilmeli, suyun ph değeri ve sıcaklığı beslenecek balık türlerine uygun olmalıdır. Kurulumdan sonra akvaryum temizliği aksatılmamalı ve haftalık kısmi su değişimleri yapılmalıdır. Doğru balık yemi kullanılmalı ve artık yemler suda bırakılmamalıdır.



E-Posta Bülteni

Abone olarak güncel bilgileri kaçırmadan hemen email adresinize alabilirsiniz.