İlk İlanınızda 7 Gün VİTRİN Ücretsiz!
Lepistes Balığı

Lepistes Balığı

img
Balık

Lepistes Balığı

Akvaryum ile iç içe yaşayanlar ve büyüyenler, balıkları biraz daha yakından tanırlar. Bulundukları ortama renk katmalarıyla kendilerinden söz ettiren akvaryum balıkları, iyi bakıldığında huzur veren bir kaynağa dönüşmektedirler, bir de balık seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylara önem vererek balık seçimi yapmak, daha uzun süreli balıklarla birlikte kalmak adına daha etkilidir. Türkiye’de popüler olarak beslenen lepistes balığı da akvaryum için uygun balık türlerindendir. Hem bakımının kolay olması hem de balık yemi bulma konusunda sıkıntının yaşanmaması, lepisteslerin tercih edilmesinde önemli bir etkiye sahiptir.

5 cm kadar büyüyen lepistes balıkları, en çok da renkleriyle dikkat çekerler. Erkeklerinde renk sınırı neredeyse yok denecek kadar azdır fakat dişilerde daha sade renkler hâkimdir ve genellikle şeffaf ve küçük kuyruklarıyla dikkat çekerler. Popüler olması, hemen hemen her akvaryum ile ilgilenen petshop mağazalarında vitrinlerin renklendirilmesinde kullanılır.

Lepistes Balığı Nasıl Beslenir?

Balık beslemek biraz zahmetli iştir fakat lepistes balıkları bu zorluğu ortadan kaldırıyor. Hepçil olan lepistesler, su üzerine serpilen balık yemlerini daha çabuk yerler, internet sitemizde satılan kompleks gıda takviyesi olan hazır lepistes yemleri balıklarınızın ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve minerallere sahiptir, bu da yine kolaylıkla beslenebilmelerini sağlamaktadır.

Tabi ki balık yemi satın alırken dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Diğer yemlerden farklı olarak çabuk bozulabilen yemleri satın almadan önce mutlaka son kullanma tarihini gözden geçirmeniz gerekiyor. Balığınızın sağlığı adına bu, önemli bir detaydır.

Lepistesleri beslemenin çok kolay olduğunu söyledik ve ekleme ihtiyacı hissediyorum; lepistesler, her türlü bitkiyi kopararak beslenebilen balıklardır, bu nedenle akvaryumu süslerken uygun bitkilerle süslemeniz, balıklarınızın daha sağlıklı yaşamalarını sağlayacaktır. Hazırlayacağınız akvaryumda mutlaka seratofillum, java eğrelti otu ve ceratopteris gibi bitkilere yer vermeniz gerekiyor.

E-Posta Bülteni

Abone olarak güncel bilgileri kaçırmadan hemen email adresinize alabilirsiniz.