İlk İlanınızda 7 Gün VİTRİN Ücretsiz!
Muhabbet kuşları nasıl ses çıkarır?

Muhabbet kuşları nasıl ses çıkarır?

img
Kuş

Muhabbet kuşları nasıl ses çıkarır?

Muhabbet kuşları, kuru havalarda benzersiz bir yaşama kapasitesine sahip olan en küçük muhabbet kuşlarından biri olarak kabul edilir.

 

Günümüzde, bu güzel kuşlar dünyadaki yerel pazarlarda kolayca bulunabilmektedir. Renkli tüyleri, büyüklükleri, üreme alışkanlıkları gibi çok benzersiz özelliklere sahipler ve en önemlisi benzersiz sesleri. 

 

Avustralya'da veya Asya'da yaşıyorsanız, sabahları çok rahatlatıcı ve rahatlatıcı olan bu küçük kuşun sesini mutlaka duymuşsunuzdur.

 

Esas olarak erkek muhabbet kuşu, "tatata"   veya "tottotot" dan çok çeşitli seslerle melodilerle dolu cıvıl cıvıl sesler çıkarır . Muhabbet kuşlarının atmosferlerinden farklı sesler öğrendiği, muhabbet kuşunun kafesini bir televizyon ya da radyonun yanına koyarsanız çok fazla kelime öğreneceği gözlemlenmiştir . Çoğu durumda, evcil muhabbet kuşları "Merhaba" veya "Adınız " gibi küçük kelimeler konuşabilir .

 

Muhabbet kuşu ne zaman ses çıkaracak? Çoğu zaman erkek muhabbet kuşu tek başına oturduğunda dişilerin dikkatini çiftleşmeye çekmek için çok güçlü cıvıl cıvıl sesler çıkarır. Buna ek olarak, erkek muhabbet kuşu çifleşmede  dişi üzerindeki hakimiyetini göstermek için sesler çıkarır. Ayrıca başka bir muhabbet kuşunun ses çıkardığını gördüklerinde ses çıkarırlar ve buna göre tepki verirler ve onlarla konuşmaya başlarlar.

 

Evinizde tek bir muhabbet kuşu varsa, yalnız hissetmemesi, iyi ve nazik bir şekilde cevap verebilmesi için yanında müzik veya muhabbet kuşu sesleri çalmalısınız.

E-Posta Bülteni

Abone olarak güncel bilgileri kaçırmadan hemen email adresinize alabilirsiniz.