İlk İlanınızda 7 Gün VİTRİN Ücretsiz!
Yeni Köpek Sahiplendikten Sonra İlk 24 Saatte Yapılması Gerekenler

Yeni Köpek Sahiplendikten Sonra İlk 24 Saatte ...

img
Köpek

Yeni Köpek Sahiplendikten Sonra İlk 24 Saatte Yapılması Gerekenler

Köpek sahiplendikten sonra ilk 24 saat oldukça önemli ve yapmanız gereken bazı hususlar vardır. Birçok hayvan severin düşünceleri ve istekleri arasında yer alan köpek sahiplenme durumu önem gerektirir. Oldukça cana yakın ve sevimli tavırları ile dikkatimizi çeken canlı türleri aslında bir o kadar emek isteyen canlılardır. Özellikle apartman dairelerinde yetiştirilmeye çalışılan köpeklerde azami dikkat gösterilmesi gerekir.

Bakım, sağlık, eğitim, ilgi, besleme ve sürekli kontrol edilmelidir. Bunların yanı sıra bazı uğraşların da olması mümkündür. Bu süreçleri iyi kontrol etmeli ve sahiplendiğiniz köpeğe en iyi şekilde bakmanız gerekir. Aynı zamanda ilk sahiplenmenizin ardından gelişecek süreçleri de takip etmelisiniz.

Yavru veya yetişkin köpek sahiplenmeniz oldukça heyecan verici olabilir. Ancak ilk 24 saatte yapılması gereken bazı uygulamalar olacaktır. Bu süreç özellikle köpeğiniz için oldukça stresli ve yorucu olacaktır. Hiç tanımadığı yeni bir yer, tanımadığı kişi/kişiler ve ona yabancı gelecek cisimlerin arasında kalacaktır.

Bu durum onun için oldukça karışık ve korkmasını sağlayacağı yönler oluşturur. Sonuç olarak sizi ilk defa tanıyor ve sizinle aynı ortamda ilk defa birlikte duracaktır. Ancak bu süreçte onu rahatlatmanın ve bulunduğu bölgeye alışmasını sağlamanın bazı yolları vardır.

Yeni Köpek Sahiplenenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Yavru ya da yetişkin köpek sahiplenmenizin ardından dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Yabancılık çekmesinden ötürü ilk hafta özellikle oldukça huysuz ve size karşı savunmacı yaklaşım sergileyebilir. Tabi bu durumun tam tersi sonuçlar ile karşılaşmanız mümkündür.

Tamamen aldığınız köpeğin ırkı ve karakter yapısına göre farklılıklar görebilirsiniz. Özellikle yavru köpeklerde anne ve babasından ayrılmasından ötürü kısmi sorunlar yaşamanız mümkündür. Bu ayrılık onların psikolojilerini bozabilir ve duygusal olması mümkündür.

Eve İlk Getirdiğinizde Sakin Ortam ile Karşılaşmasını Sağlayın

Köpekler bazı durumlarda çekingen davranmaları ve anlık güvenme sorunları yaşamaları mümkün canlılardır. Yeni ayrıldığı ortamından farklı yerlere gitmesi ise onun için değişecek kavramları beraberinde getirir. Onun için bu süreç oldukça stresli olacaktır.

Gürültülü ortam ve etrafında çeşitli insanların olmamasını sağlayın. Böylece korkusu biraz daha azalacaktır ve kolayca evinizi gezinmeye başlayacaktır. Dolayısıyla hayvanda oluşacak stresin azalması da böylece daha kolay olacaktır.

Köpeğinizi gezmeye çıkarın

Köpeğinizi yeni evine getirmenizin ardından kesinlikle dışarıya dolaşmaya çıkarmanızda fayda olacaktır. Strese girmesi mümkün olduğundan ötürü tuvalet ihtiyacı olacaktır. Tabi bu durumda kesinlikle kalabalık yerlere götürmekten çekinmelisiniz. Evinizin bahçesi ya da etrafınızda sakin bölgeleri tercih etmenizde fayda olacaktır.

Bu tip alanlarınız yoksa ve köpeğinizin aşıları yapılmamışsa kesinlikle evinizde bir bölge oluşturmalısınız. Böylece ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanı da tanıtabilirsiniz. Eğer hazırladığınız alanda ihtiyaçlarını karşılarsa onu kesinlikle net bir ses tonu ile ödüllendirmeyi unutmayın. Aynı zamanda aranızda bağ oluşması için küçük ödül yemi de verebilirsiniz.

Yeni Yerini Tanımasına İzin Verin

Evcil köpek sahiplenen ebeveynler ilk etapta ona kalacağı ortamı tanıtması gerekir. Evinizde ilk adımlarını atmaya başlayacak ve tanımadığından ötürü biraz durgun tavırlar sergileyecektir. Ancak bir süre sonra dayanamayıp etrafı koklamaya ve algılamaya çalışacaktır.

Bu süreçte onu yalnız bırakmayın, ancak müdahale de etmeyin. Keyfine göre gezinerek evin belirli alanlarını zihnine kazımasına izin verin. Böylece kendisini daha rahatlamış ve güvence hissedecektir. Aksi halde alışma süreci biraz daha uzayabilir.

E-Posta Bülteni

Abone olarak güncel bilgileri kaçırmadan hemen email adresinize alabilirsiniz.